Премиум Двойна стая

Вашата Резервация
Настаняване
Нощувки
Напускане
Стаи
Стая 1
Възрастни
Деца

Премиум Двойна стая

От130,00 лева / Нощувка
1 Спалня
2
Град
21 кв.м.
да
да
да
1

Хотели в Копривщица,Търсите семеен уют и спокойствие, копнеете за тишина и пълноценна почивка, заповядайте тогава в хотелската част на комплекс „Галерия“, където ще прекарате незабравимо почивните си дни. Подходящо място както за почивка със семейство и приятели, така и за бизнес-мероприятия и семинари.

 

Хотели в копривщица с ниски цени,Стаите имат тавани с дървена ламперия. Всички картини, тапицерии, килими и много други декоративни елементи са ръчно изработени.
Стаите разполагат с кабелна телевизия и самостоятелен санитарен възел.

Отседнете в сърцето на града – за нашите гости това е любимата част на Копривщица, според независими отзиви.

На място и в околностите има възможност за разнообразни занимания, включително конна езда и пешеходен туризъм.
Достъпът на домашни любимци е разрешен при заявка.
Местоположение на стаята в хотел Св. Георги гр.Копривщица
Летище София е на 79 км.

Копривщица е едно от най-посещаваните от туристи места в България. През 1952 г. е обявен за единствения град музей в страната, а от 1971 г. е архитектурен и исторически резерват, разполагащ с 388 архитектурни, исторически, художествени и етнографски паметници. През 1978 г. е признат за национален архитектурен резерват с международно значение и за селище на международен туризъм.

Болярката от Рила Друга легенда разказва за млада жена, заселила се на мястото на днешна Копривщица, тъй като местността ѝ се сторила подходяща за отглеждане на добитък. Малко след пристигането си тя заминала за Одрин (днешна Турция), където измолила от султана ферман, чрез който ставала владетелка на Копривщица, а селото получавало големи привилегии. В този ферман за първи път султанът нарекъл Копривщица Авраталан – „женска поляна”, название, което след това често се използвало от турците. Преданията разказват, че турчин с подкован кон нямал право да мине през селото, а жителите му можели свободно да носят оръжие. От благодарност и почит към болярката копривщенци я нарекли Султанката, а нейните потомци дълги години се именували Султанекови.

хотели в копривщица хотели в копривщица хотели в копривщица хотели в копривщица