Делукс Апартамент 2

Вашата Резервация
Настаняване
Нощувки
Напускане
Стаи
Стая 1
Възрастни
Деца
  • апартамент делукс в хотел в Копривщица
  • апартамент делукс в хотел в Копривщица

Делукс Апартамент 2

От200,00 лева / Нощувка
Спалня и разтегателен диван
4
Град
50 кв.м.
Да
да
да
1

Делукс Апартамент 2

Търсите семеен уют и спокойствие в Копривщица, копнеете за тишина и пълноценна почивка, заповядайте тогава в хотелската част на комплекс „Галерия“, където ще прекарате незабравимо почивните си дни. Подходящо място както за почивка със семейство и приятели, така и за бизнес-мероприятия и семинари.

Стаите разполагат с кабелна телевизия и самостоятелен санитарен възел.

Отседнете в сърцето на града – за нашите гости това е любимата част на Копривщица, според независими отзиви.

На място и в околностите има възможност за разнообразни занимания, включително конна езда и пешеходен туризъм.
Достъпът на домашни любимци е разрешен при заявка.
Местоположение на апартамент в хотел Св. Георги 2 гр.Копривщица
Летище София е на 79 км.
Копривщица Копривщица Копривщица Копривщица

 

Благодетелят на Kопривщица

Името на Хаджи Ненчо Палавеев надали говори много на нашите съвременници. Но жителите на град Копривщица знаят, че това е „Благодетелят” с главна буква. И до днес белезите на неговото присъствие са навсякъде в градчето. А за размерите и произхода на богатството му, за неговия характер, се носят легенди.
Приживе прави многобройни еднократни дарения. Най-значими и трайни между тях са даренията за: водоснабдяването на града, построяването на паметника-мавзолей в чест на загиналите в Априлското въстание, съграждането на гранитната камбанария при църквата „Св. Никола”, доизграждането и изписването на храма „Успение на Пресвета Богородица”, построяването на читалища „Хаджи Ненчо Палавеев” в Копривщица и в град Златица. И още: за паметника на гроба на поета Димчо Дебелянов, изработен от скулптура Ив. Лазаров, залесяването на хълма над града, довършване на сградата на началното училище в село Айваджик (днешното село Дюлево), Панагюрско, много чешми и паметници на видни копривщенски личности и др. Но решително на преден план в дейността му излиза загрижеността за просветното развитие на родния град, за младото поколение.през 1932 г., той предоставя на Министерството на народната просвета шест хиляди английски лири за учредяване на фонд на негово име. Приходите да служат „за вечни времена” за издръжка на „Модерна полукласическа гимназия „Любен Каравелов” в града