Релакс Център

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Солна Стая

Ползите за организъма

* лечение на заболявания на дихателните пътища и превенция на евентуални усложнения; въздухът в стаята помага на белите дробове да се пречистят;
* при повишена нервна възбудимост – солните изпарения успокояват, нормализират съня;
* при тонзилит, ринит, фарингит;
* при нарушения на централната нервна система, дисфункция на жлезите с вътрешна секреция;
* захарен диабет;
* кожни проблеми;
* понижен имунитет.

Сауна

Един от големите ефекти на сауната  върху организма е сауна ефекта на детоксикация (изчистването на организма от токсините, които влияят негативно върху целия организъм), чрез който се стимулира отделянето на натрупаните в тялото токсини, чрез ускоряването на химичните процеси в организма. Сауната обаче не само ускорява процесите в тялото, но и подобрява функционирането на кожата, която като най-големият орган в човешкото тяло натрупва най-много токсини, които чрез стимулирането на процеса на потене, се отделят от организма на човека и по този начин тялото се пречиства.

Парна баня

Ползите за човешкото тяло от парната баня !

Тя разширява кръвоносните съдове. Така до кожата стига повече кръв и се подобрява кръвоснабдяването. В този смисъл не са препоръчителни за хора с разширени вени.

Увеличава се отделянето на течности при изпотяването – тялото се очиства от токсини.

.

Има лечебно действие – при мускулна треска, леки мускулни болки. Съчетанието с масаж е отлична комбинация.

Премахват се мъртвите клетки и мазнините – тялото освежено и тонизирано. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.

Парната баня действа отлично при едновременно прилагане на антицелулитни терапии.

След парна баня различните козметични средства проникват по-добре в кожата и са по-ефикасни. Затова тя се съчетава с много разкрасителни процедури.

Парната баня прочиства дихателните пътища – от народната медицина до модерните козметични салони е добре известно въздействието на различни лечебни инхалации.

Акватерапията действа отпускащо, рекласиращо, освещаващо. Душът след нея обикновено е по-хладък и тонизира неимоверно.